Tiki Time Goes New York

Geschreven door Pineapple Pipa op Sep 21, 2008 in cocktails |

Juist. Omdat TikiRiki er honderd bier op heeft gezet dat dit stukje nooit verschijnt, verschijnt nu dit stukje. De heer en mevrouw Ananas waren een drietal weken geleden in New York. Die stad is veel dingen, maar geen Tiki-central. Toch viel er nog wel een goeie cocktail te scoren. We hebben aardig wat cocktails verorberd, maar ik zal me hier beperken tot de twee clubs die het meest tot de verbeelding spreken. De Pegu Club en Otto’s Shrunken Head.


de voorkant

Otto’s Shrunken Head

En echte Tikibar. Met kitscherig interieur. En vervallen meubilair. En een zwaar humeurige barvrouw met een beehive op haar hoofd. Meer moet dat niet zijn om meneer en mevrouw Ananas thuis te doen voelen. Er werd toffe jaren 50 muziek gedraaid en de cocktails waren goed binnen te houden, alhoewel zonder al te veel liefde bereid. Als eerste namen we een Otto’s Shrunken Head en een Shrunken Skirt. De OSH smaakte vooral naar Cruzan Rum. Een andere smaak kon ik niet ontwaren. De SS smaakte eigenlijk nergens naar, behalve zoet. Geen geniaal begin, maar ik bevond me wel al direct in mijn happy place. Totdat die verschrikkelijke band begon te spelen. Er treden daar per avond een stuk of wat bands op, die, zo lijkt, allemaal volslagen overbodig zijn. Dan maar wat sterkers besteld: een Zombie voor mij, en voor Ciel een Patty’s Poison.  Allebei prima, maar toch nog steeds wat te zoet (de zombie smaakte vooral naar grenadine, de Patty’s Poison deed te veel aan Passoa denken). Nu lijkt het net alsof we erg negatief waren, maar het was echt okee. De sfeer deed denken aan Parkhof met tikimokken, wat wil een mens nog meer. En na afloop mocht je voor 5 dollar de mokken houden. Yay!

De Pegu Club

Nogal een ander verhaal. Te vinden in een veel sjieker stuk van de stad en dat proef je. Het interieur is nogal loungy, met fijne bankjes en een nachtclub-achtige uitstraling. Audrey Saunders (kennelijk de bedenker van de goddelijke Gin Gin Mule) heeft goed nagedacht over wat ze wil met deze club. Ze hebben een uitgebreide kaart met cocktails en hapjes, een goeie mix van classics en eigen concocties. Cocktails kosten zo’n 12 dollar per stuk, maar er wordt enkel goede drank gebruikt, dus dat is het zeker waard. Om te beginnen namen we een Pegu Club Cocktail (met gin, orange bitters, lime juice en orange curacao) en een Gin Gin Mule die allebei verrukkelijk waren. Op je tafeltje staan nog flesjes bitters, lime en simple syrup, maar die waren echt niet nodig.  

 de pegu club cocktail en een gin gin mule

Daarna maar wat avontuurlijkers gekozen. Ik nam een Tantris Sidecar (welja), een heerlijk ding met cointreau, calvados, green chartreuse, ananassap, citroensap en cognac. Nogal een alcoholbom, dat wel. Ciel nam een Kill Devil, een wat merkwaardig smakende cocktail (deed een beetje denken aan tomaten-cup-a-soup, if that makes any sense at all) waar Rum agricole, demararasiroop, angosturabitters en wederom green chartreuse in zat. Toch ook weer goed te beren.

de heer ananas in de pegu club

Ook sympathiek: voor 6 dollar kan je een fles Gary Regan orange bitters kopen.

Conclusie: voor een echt goeie cocktail (edoch geen tiki, helaas) moet je bij de Pegu Club zijn. Voor een wat authentiekere tiki-ervaring is Otto een prima plek. Gewoon allebei doen dus.

 

2 Comments

Tiki Riki
Sep 23, 2008 at 10:47

Drat! Daar ga ik dan. 🙂 Evenwel een puik stukje, Herr Ananas!


 
J. de Strandkammer
Sep 23, 2008 at 18:47

Leuk stukkie! Ik moet ook zeggen dat die Pega Club cocktails er ook gewoon erg verzorgd uit zien. Bij Otto moeten ze het wat dat betreft van een parapluutje hebben blijkbaar. Toch een beetje minder… 😉


 

Reply

 

Copyright © 2018 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.