Tiki Time #9

Geschreven door J. de Strandkammer op Jan 14, 2009 in fotos, tikitime |

Tiki Time #9

Afgelopen zaterdag mocht ik weer eens gastheer spelen voor een avondje cocktails proeven en vergelijken. Dat was al weer een tijdje geleden. De vorige keer had ik meer troep om op te ruimen de dag erna, nu alleen een beetje afwas. Wat zijn jullie allemaal netjes geworden! Ik vond het wel jammer dat niet iedereen de hele avond wist vol te houden…maar het is zoals het is. We waren met z’n 9’en plus Joost, maar die deed nog niet mee dit keer.

Er waren allerlei intenties en ideeën op de site en het gastenboek gezet, maar uiteindelijk was het menu van de avond toch nog een redelijke verrassing. Ik bood zelf aan om de avond te openen met de FIN die ik op het blog van TraderTiki had gevonden en die mij persoonlijk erg kon bekoren. Het vreemde ingrediënt van de cocktail was natuurlijk met name de 5-spice siroop. Het maakte wat mij betreft een bijzonder smakende cocktail die ook enorm soepel naar binnen gleed, ondanks de 151 rum die er in zat. De toon was gezet.

Daarna verzorgden Inge en Michael een erg fraai met sterretjes versierd drankje, de Royal Hawaiian. Zonder rum (toch raar voor een tiki-cocktail), maar wel erg smakelijk. Misschien iets te veel ananas naar mijn smaak, maar wie ben ik nou eigenlijk? Ik had ‘m in ieder geval zo op.

Lava FlowAls derde waren Lianne en Simon aan de beurt met hun debuut, de Lava Flow. Het klonk veelbelovend op papier, een feitelijk uit twee delen opgebouwde cocktail die zichzelf door het verschil in soortelijk gewicht in prachtige stromen mengt en zo de suggestie van stromend lava zou geven. Dat leek in eerste instantie niet helemaal te werken, maar ik denk dat we te ongeduldig waren, want naarmate ik het glas verder leeg dronk, merkte ik dat het effect begon te werken. Misschien moet je ‘m gewoon eerst even laten staan alvorens op te dienen. Het smaakte prima, een beetje een bananen/aardbeien shake, met een subtiele bite. Volgens mij was dit pas de tweede cocktail in die categorie (ik tel de Coconaut en Missionary’s Downfall niet mee) en weer een welkome afwisseling als je het mij vraagt. Ik denk dat ik er zelf nog wat citrussap bij zou doen en iets minder ananas. Nét iets minder zoet…maar misschien valt dat in de praktijk wel tegen. Geen idee.

VolcanoNa een korte pauze in de vorm van de bijna al traditionele Volcano, was het aan Peter en Cecilia met een recept uit Sippin’ Safari, de Bali Hai. Er was daar thuis een uitgebreide multivruchtenmix gemaakt om hier te gebruiken. Plus champagne (of eigenlijk cava). Dat leverde een bruisende fruitcocktail met rum op. Bubbels, best lekker!

Paradise OverdoseDe laatste op het menu was de tweede van Inge en Michael, uit een niet-Jeff-Berry tiki boek (bestaan die?), de Paradise Overdose (as featured on Tiki Bar TV). Erg charmant met ijsklontjes met ingevroren maraschino kersjes. De kleur was een prachtige rode tint. Ik vond ‘m qua smaak niet bijzonder interessant eerlijk gezegd, alleen kan ik m’n vinger er niet helemaal meer op leggen waarom eigenlijk niet. Misschien gewoon zelf maar eens maken en bijschaven…

Inmiddels waren we al uitgedund tot 6 personen, maar de dorst was nog niet gelest. Een veilige klassieker in de vorm van een Mai Tai volgde. Daarna zelfs nog een drankje, een Cherry Blossom (uit Gary Regan’s The Joy of Mixology). Maar daarna zat het er toch echt op, want zowel de limoenen als de citroenen waren op.

Alle aanwezigen bedankt! Ik heb al weer zin in de volgende keer!

2 Comments

citrus ciel
Jan 15, 2009 at 19:18

Leuk stukje 🙂

Ik was zelf zeer te spreken over de verschillende cocktails, eigenlijk allemaal wel naar mijn bekkie!

Laatste de Tower isle gemaakt uit intoxica; eentje voor de ladies wellicht voor een volgende keer, erg lekker met creme de cacao


 
Pineapple Pipa
Jan 15, 2009 at 20:42

Leuk stukkie, Jeroen – zo doe je dat dus! En lekkere cocktails zijn lekker…


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.