Search for the holy grail: Trader Vic’s #1

Geschreven door Sippin' Svalby op May 16, 2009 in cocktails, fotos |

Wat een pech: de Trader Vic’s in Berlijn sluit zijn deuren een kleine drie weken voordat wij naar die stad gaan. Wat gegoogle levert een paar andere ‘Tiki’-adresjes op, die we dan maar gaan uitproberen.

tikiheartbar

Allereerst belanden we na 3 fijne bandjes en nectar voor de nitwits in SO36 omdat we toch in de buurt zijn in het Tiki Heart Cafe in de Wienerstrasse, Kreuzberg. De aankleding met tiki-meuk maakt dat we hier wel een cocktail willen bestellen, ook al drinkt het plebs hier bier.

Op de kaart staan 22 cocktails vermeld, met name de meest geijkte. De Gorilla Milk kende ik niet, en ik had beter moeten weten na het lezen van de  ingredienten… Deze smaakte vooral naar slappe Baileys.

De Long Island Icetea van Pisco smaakt okee, doch niet bijzonder.

Tiki Heart Cafe

Kortom: aankleding goed, cocktails voldoende, aardig rockabilly-personeel.
Onder de bar zit overigens een shop van dezelfde eigenaren; een blik door de raampjes verraadt de rockabilly insteek. We zijn echter niet teruggeweest om te tjekken of ze ook tikispullen hadden.

De volgende dag beproeven we ons Tikigeluk in Prenzlauerberg. In een drankwinkel vinden we, wederom, geen Lemon Heart 151 maar wel limonadeflesjes met de prachtige naam ‘Aloha’.

tiki-brett

De naam Tiki Brett klonk op google veelbelovend. Het interieur is geweldig, compleet met opgezette-kogelvis-lampen en rieten muren en dito stoelen en prachtige tikibeelden. Barman Brett blijkt echter een misselijk ventje. Een fascist eerste klas. Terwijl de cocktailshaker, meerdere tikimugs en de Lemon Heart achter bar er echt om vragen, meent hij: ‘Cocktails, die hebben we hier niet! Bier is er, en frisdrank. Of eventueel een longdrink…’ Hij ontkent ooit gehoord te hebben van Tikicocktails. Wij zijn verbaasd, en verlaten meer dan teleurgesteld de prachtige setting om de heerlijke biergarten Prater op te zoeken.
Kortom: aankleding geweldig, cocktail 0, personeel om door de plee te trekken.

Blijft over voor een volgende keer Berlijn:
Aloha Luau Lounge (Kreuzberg) en Rum Trader (Charlottenburg).

Die Trader Vic’s, die blijft toch een beetje dwars zitten in ons hoofd. Daar het alweer snel meivakantie is, en de reis geheel spontaan naar Zuid-Engeland gaat, is het gewoon niet te vermijden. We gaan naar Trader Vic’s London!


3 Comments

J. de Strandkammer
May 17, 2009 at 9:47

Hehe, de gevel van Tiki Brett zag er ook al veelbelovend uit. 😉


 
Schaats
May 29, 2009 at 7:39

Beste Svalby,

Dit kan geen toeval meer zijn, toen ik in november bij Tiki Brett was heb ik hetzelfde meegemaakt ! We konden alleen flesjes bier krijgen omdat de eigenaar er niet was. Maar we kregen wel alle rum die we wilden, mmmmmmm, je bent toch niet begonnen over de Europese Kampioenschappen in 1988? : – ))
Maar wat een geweldige interieur ! En wat een geweldige atmosfeer ! En wat een geweldige sticker op de voordeur met de tekst.

Hippies use backdoor

No execptions

Ik moet nog ergens foto’s hebben van het interieur van Trader Vic’s in Berlijn, laat maar even weten of je het leuk vind om die eens te ontvangen.

Groeten,

Schaats

Ps. Voor als je teruggaat naar Berlijn kan je Rum-Trader beter vermijden, dat is beslist geen Tiki-Tent.


 
Polynesian Pisco
May 30, 2009 at 11:45

Aloha Schaats,

Welkom op ons blog

onze keuze voor de Rum Trader was niet voor de tiki cocktails maar voor ‘Die größte Rum-Auswahl Berlins’ ook niet verkeerd dachten wij. : )

Bedankt voor de aanbieding van de foto’s maar het ging ons toch wel om de cocktails daar… : (


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.