For relaxing times…

Geschreven door J. de Strandkammer op Oct 12, 2009 in cocktails |

Yamazaki12Het is al weer een tijdje rustig aan het front hier. De herfst heeft ook overduidelijk z’n intrede gedaan en de tijd van Hot Buttered Rums lijkt inmiddels aangebroken. Maar eerst even wat anders. Bij een bestelling van The Whisky Exchange van enige tijd geleden kreeg ik een klein cadeautje meegestuurd in de vorm van een mini flesje (een miniatuurtje zoals dat dan heet) van Japanse Yamazaki Single Malt Whisky 12 Yr, uit het Suntory assortiment. Het flesje stond al een tijdje thuis te wachten op een gelegenheid om er iets mee te gaan doen. Ik kon het natuurlijk ook gewoon opdrinken, maar er een cocktail mee maken leek me leuker. En aldus geschiedde hedenavond.

Bij het struinen over het net kwam ik bij een oude bekende een receptje tegen dat veelbelovend klonk. Het betreft een lichte variant op de Cameron’s Kick (die ik ook nog niet kende). Eerst die laatste dus maar eens geprobeerd afgelopen weekend (met Glen Talloch in plaats van Famous Grouse) , want van de Yamazaki had ik maar een klein beetje en ik wilde wel weten waar ik op kon rekenen. Wat bleek? Erg lekker. Een bijzondere keuze aan ingrediënten, dat toch wonderwel een uitstekend drankje opleverde. Een blijvertje. Maar de Japanse variant, de Kikku no Cameron leek  me nog iets interessanter door de pistache toevoeging.

Ik ben natuurlijk een lui mens (zeker voor één drankje) dus heb gesmokkeld met de Pistache Orgeat door gewoon fijngemalen pistachenootjes te laten weken in kant en klare orgeat, maar het resultaat zal niet radicaal verschillen schat ik zo. Het resultaat is echt een bijzonder smakelijke cocktail. Het verschilt ook qua smaak nog best wel met de Cameron’s Kick, dus de andere ingrediënten merk je echt wel. De pistache proef ik (subtiel) nog terug ook. (Zou mijn smaak zich aan het ontwikkelen zijn?) Ik vermoed dat deze whisky nergens in het assortiment zit in Alkmaar dus misschien wordt het even zoeken, maar het zou zomaar kunnen dat ik daar even achteraan ga. Lekkur!

Kikku no Cameron

  • 2½ oz Yamazaki 12 Yr Whisky
  • ½ oz Tullamore Dew Irish Whiskey
  • ¾ oz Pistachio Orgeat syrup
  • ¾ oz vers citroensap

Mengen, schudden met ijs, strainen in een koud cocktailglas. Garnering was ik te lui voor, maar met een twist sinaasappelschil ziet ie er ongetwijfeld perfect uit.

4 Comments

citrus Ciel
Oct 13, 2009 at 18:28

Volgens mij is deze wel te vinden in Alkmaar. Staat me bij dat ik hem laatst ergens zag….


 
Tiki Riki
Oct 14, 2009 at 18:13

Welk 1 toeval! Deze whiskey had mijn collega mee naar onze trouwerij en toen vond ik hem al erg lekker. De rest van de fles hebben we laatst bij een pokeravond kajuit gemaakt. Maar vorige week kwam hij weer met een nieuwe fles aanzetten omdat ik me had laten ontvallen dat ik die wel erg lekker vond. Deze whiskey is erg zacht vind ik en ik hou daar wel van…


 
J. de Strandkammer
Oct 15, 2009 at 16:04

Hmm, ik ben ook zeer wel van de zachtere whisky’s. Toch maar eens op zoek binnenkort dan…


 
Tiki Riki
Oct 29, 2009 at 15:54

Ik zag dat ik de 10 jaar oude heb, die is 40 euro bij Gall & Gall, ze hadden daar ook de 12 jaar oude, die was 70.


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.