Captain was here – Tiki Bar Moskou

Geschreven door Sippin' Svalby op Nov 22, 2009 in cocktails, fotos |

TikiBar uithangbord

www.tiki-bar.ru belooft mooie dames, en dat durven we op een dinsdagmiddag 18.00 uur wel aan. We vinden de bar vrij makkelijk via het kaartje van de website en de menukaart op diezelfde site belooft ons veel goeds.

De entree – The captain was here – geeft ons enigszins jeuk, maar gelukkig lachen twee grote tikibeelden ons toe bij binnenkomst. Royale bar, veel zitplaatsen; helaas is de schommelroeiboot al bezet.

TikiBar barBij de buren kunnen we al gluren: geen Tikimugs! Toch gaan we voor de eerste ronde. De Russische kaart in Cyrillisch schrift is slecht te ontcijferen en de smileys erbij zijn niet zo duidelijk als in Grog Log dus al met al is de bestelling een aardige gok.

Het worden de TikiMax en de Our Punch. De TikiMax wordt aan tafel geflambeerd in een halve passievrucht. De drank die daarin zit is fijn. Door het ijs in het glas blijft de cocktail oke om te zien, de smaak: fruitig, mist een kick. De Our Punch komt in een hurricaneglas met ananas en kers. Binnen de kortste keren slaat het schuim dood en ontstaat er een spuuglelijke cocktail zonder dat er al een slok van genomen is. Lichte cocktail, fris van smaak.

Eigenlijk te duur en niet top, maar hee, dit is een tikibar in Mockba, dus na een bordje fatsoenlijke pasta ter plaatse doen we nog een ronde. De Zombi lonkt al vanaf het begin, dus we moeten er nu aan geloven, en een Paradise Punch. De plaatjes op de kaart doen ‘t em, jammer dat ze niet dezelfde tikimugs als op de afbeelding gebruiken.

Best smakelijk, een lekker frisse cocktail. Maar een Zombie? Hahahaha! Arme Russen! In hurricaneglas, met ananas, kers en ijs. Nee, hier worden we niet dronken van, wat de kaart er ook van zegt. De kaart is sowieso gek: wie drinkt er nu een Mai Tai Original van Don the Beachcomber?  De Paradise Punch met kiwi is erg rood, mooie schuimlaag en ijs. Lekker maar mist ook weer de fijne Tikismaak/kick of whateverio het is wat Tiki Tiki maakt. Misschien moeten ze eens de Demerara inzetten in de mix, in plaats van deze alleen als shotje te serveren.

moskou01

Conclusie: interieur, presentatie en cocktails zijn aardig maar geen Tiki en wij zijn verwend.

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.