A tale of 6 grogs…

Geschreven door Tiki Riki op Feb 6, 2008 in cocktails |

Omdat ik niet kon kiezen welke cocktail ik wilde gaan maken voor Tiki Time #3 was het afgelopen vrijdag tijd voor een last-minute grogfest. De geteste cocktails waren:

  1. Trader Vic’s Navy Grog (Grog Blog)
  2. Don The Beachcomber’s Navy Grog (Grog Log, pag. 53)
  3. Ancient Mariner, variatie op TV’s Navy Grog (Grog Log, pag. 16)
  4. Blackbeard’s Ghost/Pirate Grog (Grog Log, pag. 21/Tiki Central)
  5. Captain’s Grog (Grog Log, pag. 24)
  6. Don’s Own Grog (Sippin’ Safari, pag. 37)

Het testpanel bestond uit Citrus Ciel, Crushed Chris, J. de Strandkammer, Pineapple Pipa, Pineapple Pipster en bovengetekende.

Omdat de eerste 3 grogs het meest op elkaar leken werden deze als eerste aan de test onderworpen.

De meest kruidige was zonder meer de Trader Vic Navy Grog. Dit vond niet iedereen heel lekker, Pineapple Pipa vond hem te kruidig, maar J de Strandkammer wist er wel raad mee. De Ancient Mariner werd door de één als wat saai ervaren terwijl de ander hem omschreef als mooi gebalanceerd. De favoriet van de meesten in deze ronde was in mijn herinnering toch wel de Don The Beachcomber Navy Grog, waarin je de honing die wordt gebruikt als sweetener goed kan proeven. De Don troeft hier de Trader dus duidelijk af, alhoewel ik denk dat ik alle 3 de cocktails wel zal blijven maken.

In de 2e ronde kwamen de Pirate Grog, de Captain’s Grog en Don’s Own Grog aan bod.

De Pirate Grog was duidelijk de minste omdat hij vrij zoet was. Dit ligt waarschijnlijk aan het feit dat de benodigde sweet & sour gemaakt is met 1 deel citroensap en 1 deel simple syrup (1 op 1). Volgende keer beter 2 delen citroesap en 1 deel simple syrup of 1 deel citroensap, 1 deel limoensap en 1 deel simple syrup. Don’s Own Grog was eigenlijk heel anders dan de rest van de grogs. Het gebruik van Blackberry Brandy in deze cocktail gaf hem een duidelijk fruitige smaak terwijl de andere grogs meer kruidig waren. Wel een erg lekker drankje, zeker de moeite waard om nog eens te maken. De grootste favoriet van de avond was echter de Captain’s Grog, de meest complexe van het stel met 11 ingredienten waaronder 2 sweeteners (maple syrup en falernum) en 3 verschillende rums. Deze zal dan ook door mij worden geserveerd vrijdag a.s. op Tiki Time #3.

Al met al een leuke test en natuurlijk een dikke mahalo! voor het testpanel!

3 Comments

Passie Sassie
Feb 6, 2008 at 11:37

Als de kat van huis is…


 
citrus ciel
Feb 6, 2008 at 11:39

leuk stukje!
En oh wat ben ik blij dat je de Captains Grog gaat maken vrijdag : )
Wilde hem zelf nog maken van het weekend, maar bleef hangen bij de Marlin en de Honolulu, die ook beiden zeer fijn waren


 
trader pip
Feb 6, 2008 at 11:46

Ik zal wel weer een slet zijn, maar vond ze allemaal wel lekker, die hele zoete vond ik het minste van de grogjes….

Captains grog was idd de bom, mjammie.


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.