Tiki Time #4

Geschreven door J. de Strandkammer op Mar 5, 2008 in fotos, tikitime |

Afgelopen vrijdag 29 februari mochten wij op deze schrikkeldag te gast zijn bij Bart en Madelon voor de vierde Tiki Time. De gelukkige aanwezigen waren, naast de gastheer en -vrouw, Inge, Michael, Rick, Saskia en ikzelve. Aan het begin werden we ook nog even vergezeld door Leoni. Ik vond het een zeer geslaagde avond met lekkere drankjes en hapjes en heb nu alweer zin in de volgende keer. Dan maak ik zelf ook weer iets te eten erbij.

Queen’s Park SwizzleDe eerste cocktail kwam bij Inge en Michael vandaan en was een Queen’s Park Swizzle. Het deed mij denken aan een luxe mojito, iets rijker van smaak. Lekker en een mooie binnenkomer van de avond.

Boo LooAls tweede zou Rick zijn kunsten vertonen. Hij was thuis al geruime tijd bezig geweest met de voorbereiding. Het werd duidelijk waarom: er dienden 7 ananassen uitgehold te worden voor de Boo Loo. Het zag er prachtig uit, en was ook niet te versmaden. Stevige cocktail (zelfs ondanks het iets afzwakken van het originele recept), maar gelukkig niet zodanig dat het een te zware drempel op de avond drukte. De kookkunst van Rick (de varkenhaas) mocht er ook zeker zijn. De mosterd was niet nodig…

Green MintDaarna een vega cocktail van Passie Sassie, de green mint. Ook deze deed mij aan een mojito denken, waarbij je niet eens proefde dat er geen alcohol in zat! Best een enge ervaring eigenlijk; het kan toch niet zo zijn dat drankjes zonder alcohol ook lekker kunnen zijn? Brrrrrrrrrrrr….

SpindriftDaarna mocht ik zelf aan de slag. Ik had gekozen voor de Spindrift uit de Grog Log. De hoeveelheden had ik in 2’en gehakt om niet te grote drankjes te maken. Het was een tijd geleden dat ik ‘m had gemaakt. Duidelijk te lang geleden; deze moet ik weer vaker maken.

Jolly Roger Daarna was het tijd voor de hosts om zich uit te sloven voor hun tikidoop. Er was gekozen voor een Jolly Roger. Het was een drankje met bananenlikeur die er in slaagde om de bananensmaak niet meteen overweldigend te laten zijn. Ik vond ‘m zeer okee!

Rum KegAls laatste namen we nog even traditioneel een gezamelijk drankje uit een grote bowl. Dit keer de Rum Keg van Trader Vic. Goed spul, maar toch weer net niet zo lijp als de Volcano… Een bloem verving de krater, dat was best lief.

Mai TaiOkee, nog eentje toe dan. Ik mocht even heen en weer naar huis lopen voor de Dry Orange en de orgeat. Want er waren nog te veel mensen aanwezig die nog nooit een Mai Tai hadden gedronken. Foei! Nu dus wel.

Zoals helemaal bovenin al gemeld: ik vond het lijp! De ijsexpres naar de Stapper was perfect, goed droog ijs. En de katten waren super tof! Hulde!

3 Comments

Tiki Riki
Mar 6, 2008 at 1:34

Hulde indeed voor de hosts en voor J de Standkammer voor het leuke stukje. Ik hoop dat jullie het leuk gaan hebben bij de eerste TT zonder mij, maar niet al te leuk natuurlijk. 😛


 
pineapple pipa
Mar 6, 2008 at 13:46

Nog steeds jammer dat we er niet bij konden zijn! Klinkt allemaal jammie!
Overigens heeft FEDex gisteren al bij ons aangeklopt, dus binnenkort kunnen we met z’n allen met nieuwe mokken rond de tiki-totem! 🙂


 
Passie Sassie
Mar 11, 2008 at 15:57

Leuk stukje, gezellig avond. Alleen jammer dat voor de tweede keer mijn hapje was mislukt. Volgende keer de lat iets lager leggen.
Gelukkig was mijn vega cocktail wel geslaagd. Er zat groene thee in, dus een beetje caffeine om de avond door te komen. Hij staat in een van de laatste uitgaven van Delisious. Vorige tikitime was iedereen gevloerd door de alcoholhoeveelheid van mijn rumrunners, dus gemiddeld genomen bevatten mijn cocktails nu een normale hoeveelheid alcohol.

Overigens ben ik echt onder de indruk van alle hapjes en cocktails die jullie allemaal serveren! Well done!


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.