TikiTime #5 – Voorbeschouwing

Geschreven door Sippin' Svalby op Apr 3, 2008 in tikitime |

De ‘aanmeldingen’ voor TikiTime #5 druppelen binnen, en het ziet ernaar uit dat er ook deze keer weer veel lekkers op tafel zal komen. Mr. Pisco en ik verheugen ons op het nog meer ijsblokjes invriezen. Tevens wil ik hier niet onvermeld laten: We hebben de eer van een primeur: vanaf nu hebben we een ‘ik wil compleet veggie!’ in ons midden in de persoon van Passie Sassie. Bestaan er eigenlijk wel zoveel alcoholloze cocktails die ook écht lekker zijn? 😉 Zum Wohl zullen we maar zeggen! En tot morgen allemaal! Kijk voor een fotoverslag op: www.flamestrike.nl/gallery/album27

Wie Cocktail Hapje
Passie Sassie Koffie en thee Worteltjestaart
Sippin’ Svalby & Mr. Pisco Demerara Dry Float Geitenkaasbuideltjes
J. de Strandkammer Ohanna
Lonn Island Iced Tea Bahama Mama In sherry gemarineerde kippenvleugeltjes met sesam
Citrus Ciel Kelbo’s Scorpion

Toegiften: Shingle Stain, Singapore Sling

8 Comments

Sippin' Svalby
Apr 3, 2008 at 13:35

Bedankt voor de tips, Rick, altijd goed om te horen!
Maar boehoehoe. Het Hekeltje had net helemaal geen Maraschino. Wel Marasquid, Cherry Brandy (van Bols) en allerlei Creme de Cassis. Maar dat is toch iets anders? Of voldoet/n die ook?

Ik moet zeggen dat ik het best wel lastig vind om de juiste dranken te scoren. Dat ligt zeker aan mijn timing: 1 dag van te voren drank voor je cocktail zoeken en dan ook de cocktail nog voor het eerst moeten proeven… dat is niet de shit 2008. Volgende keer ga ik tíjdig álle drankzaken af 😛


 
Tiki Riki
Apr 3, 2008 at 14:47

De Kuyper Marasquin is Maraschino likeur, gemaakt van gecrushte kersenpitten. Van Bols heet het Bols Maraschino. Van Luxardo zit het in een fles met een rieten omhulsel en een rode dop. Die heb ik bij Le Cellier vandaan. In alle gevallen is het een kleurloze likeur. Als je het niet kan vinden is Kirsch denk ik hetgene wat het dichtste in de buurt komt. Dat hebben ze zelfs ook bij de Gall & Gall denk ik. Die andere dingen zijn inderdaad wat anders. Cherry Brandy is rood en heeft een veel fruitigere smaak, Creme de Cassis heb ik zelf niet maar is volgens mij vergelijkbaar. Succes!


 
Sippin' Svalby
Apr 3, 2008 at 18:07

Er zit toch wel drank in die koffie/thee hè, Sas?
Anders willen we een vegacocktail hoor 😛 want die van jou van de vorige keer was erg lekker.

Na alles tevergeefs afgebeld te hebben, gaan we zo nog even naar de Sligro in de hoop dat ze daar maraschino hebben. Anders wordt het die marasquin, die te verkiezen is boven de kirsch begrijp ik. Hee, misschien hebben ze ook de Hurricaneglazen. Mocht iemand nog iets willen van de Sligro: we gaan om 19.00 uur hier weg dus tot die tijd… 🙂


 
Citrus Ciel
Apr 3, 2008 at 22:24

HBR is een optie, maar Der Pineapple gaat morgen op snor voor iets geschikters, moet lukken denk ik. Nu maar even een Sling fixen, om in de sfeer voor Maleisie te komen : )


 
Citrus Ciel
Apr 3, 2008 at 22:37

+ wij hebben wel Maraschino mocht het nodig zijn


 
Sippin' Svalby
Apr 3, 2008 at 22:40

Sligro had de maraschino, maar iig dank voor het aanbod


 
Passie Sassie
Apr 3, 2008 at 22:49

Damn, ik wil ook echte cocktails…


 
Tiki Riki
Apr 4, 2008 at 2:54

Ik ook!


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.