Kijk uit malloot…

Geschreven door Tiki Riki op May 21, 2008 in cocktails, tiki mokken |

Een leuke aanwinst voor je tiki mug collectie is een zogenaamde coconut mug. Sinds ik eind februari 2 oude Trader Vic’s exemplaren op de kop heb getikt is er al mening Coconaut in geserveerd. Het is echt een van de meeste eenvoudige cocktails uit de Grog Log met slechts 4 ingrediënten, maar een grote favoriet van veel tiki timers. Voor een mok vol (ongeveer 450 ml) heb je het volgende nodig:

120 ml homemade coconut cream
40 ml vers limoensap
100 ml dark Jamaican rum
300 ml crushed ijs

Alles blenden tot het slushy is en slurpen maar. Aangezien we in Nederland nog geen fatsoenlijke coconut cream zijn tegengekomen maken we dit maar zelf door in een blikje kokosmelk een half blikje suiker op te lossen. Als je helemaal los wilt gaan kan je voor een Coconaut Re-entry gaan waar J. de Strandkammer een prachtige demonstratie van gaf op Tiki Time #2. Maar genoeg over de Coconaut want vandaag had ik zin in iets anders. Eén van mij andere favoriete cocktails die ook uit de coconut mug geserveerd kan worden, de Lei Lani Volcano. Deze cocktail is vrij zoet, maar ik hou zo af en toe wel van een ‘girly’ drankje. 😉 Deze guave-ananas-kokosnoot combie is zeer fruitig en erg goed te doen. Zo maak je een coconut mug vol:

90 ml gauvenectar (bv. Maaza)
45 ml ongezoet ananassap (bv. Appie Heijn)
22,5 ml vers limoensap
7,5 ml rock candy syrup (suikersiroop met heel veel suiker erin, bv 3:1)
75 ml kokosnoot rum (Malibu of Cruzan)

Shaken met veel ijsklonten. Op aanraden van de Beachbum heb ik speciaal een fles Cruzan Coconut besteld uit Duitsland en heb deze natuurlijk vergeleken met Malibu. Eerlijk is eerlijk, de Cruzan is veel beter. Dus een ieder die deze cocktail kan waarderen met Malibu zal hem alleen maar lekkerder vinden met Cruzan Coconut.

3 Comments

J. de Strandkammer
May 21, 2008 at 11:08

Hoi, ik heb ‘m eigenlijk nog nooit gemaakt, de Lei Lani Volcano. Misschien toch maar eens doen. Misschien kan ik ‘m ook wel serveren op Tiki Time #6 chez moi. Kan ik ook de mokken mooi weer eens van stal halen…

Alleen dan maar met Malibu, want ik vermoed dat de Cruzan voor die tijd niet meer gaat lukken.


 
Tiki Riki
May 21, 2008 at 13:07

Dat wordt krap idd…


 
Citrus Ciel
Jun 15, 2008 at 12:24

gister gemaakt, en erg mmmmmmmm
Wel gewone simple syrup gebruikt, en ik vond hem zoet zat
Cruzan coconut heerscht


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.