Nee, dat is geen witbiertje..

Geschreven door J. de Strandkammer op Nov 16, 2008 in cocktails, fotos |

Gisteren had ik na het koken nog een gehalveerde citroen over omdat ik voor mijn salade niet alles nodig had. Wat doe je dan met de rest? Inderdaad…gebruiken in een cocktail. Maar welke?

Ik doe het niet consequent maar slechts af en toe: het rondstruinen op allerlei cocktailblogs op zoek naar ideetjes. Eentje welke ik dan vaak bezoek (zie ook vorige post) is Oh Gosh! Daar kwam ik ook deze Silver Lining tegen. Leek me lekker. Dus eens even kijken wat ik in huis heb: geen rye whiskey in ieder geval. En geen Spa Rood of andere smaakvrije bubbels. M’n ervaring met het vervangen door bourbon leverde naar mijn smaak de laatste paar keer nou niet de meest geweldige drankjes op, dus ik wilde iets anders proberen. Gewoon maar eens een fijne Schotse whisky uit de kast getrokken. Spa Rood vervangen door Spa Citroen (zit tenminste ook nog echt smaak aan) en gaan!

Schudden met ijs tot je hand er af vriest, strainen in een met ijs gevuld longdrinkglas en opvullen met Spa Citroen.

En de smaak? Tja, eigenlijk heb ik niets toe te voegen aan wat er ook op bovengenoemd blog staat. Ik kan het er alleen maar mee eens zijn. Gewoon een keer proberen, zou ik zeggen.

1 Comment

Tiki Riki
Nov 18, 2008 at 9:55

Je gaat als een dolle yeti, J. Een J-ti, ha!

Trader Vic gebruikte ook vaak citroen ipv limoen, zoals in de Rum Pot die ik een tijdje geleden sampelde. Met die heerlijke El Dorado, jammie de bammie. Wel weer die vertrouwde tiki-smaak… 😛

http://www.tradertiki.com/on-demerara-rum/


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.