Stormy weather…

Geschreven door Tiki Riki op Nov 22, 2008 in cocktails, fotos |

Het is weer herfst. Bijna weer tijd om de skull mugs uit de kast te halen voor een lekkere Hot Buttered Rum. Ik ben normaal al fan van de wat kruidige cocktails maar als het buiten kutweer is wordt dat nog extra aangewakkerd. Dus toen ik vanmorgen deze post over de ‘Harvest Punch’ las op het blog van Kaiser Penguin was mijn interesse gelijk gewekt. Maar 1 ingredient vond ik toch wel wat vreemd. Apfelkorn. Apfelkorn?! Dat spul heb ik sinds mijn tienerjaren niet meer aangeraakt. De Kaiser spreekt er over alsof het een exotisch likeur is, iets speciaals, terwijl ik toch vooral die zoete meuk in mijn hoofd heb. Maargoed, de rest van de ingredienten spraken me zeer aan. Dus er zat niets anders op om naar de slijter te gaan en een fles Apfelkorn te scoren. Hiervoor kon ik voor de verandering gewoon eens bij de Gall & Gall terecht. Hier kom ik eigenlijk bijna nooit vanwege hun zeer teleurstellende rumselectie, maar Apfelkorn zouden ze vast hebben. Ik moet zeggen dat ik me toch een beetje vreemd voelde dat ik met die fles bij de kassa stond. Ik had haast de neiging om iets te zeggen als: “m’n neefje komt vanmiddag langs”. Gek was dat eigenlijk…

Hoe heb ik de Harvest Punch gemaakt? De ingredienten:

1 1/2 oz Appleton V/X

1 oz Mount Gay Extra Old

1/2 oz Berentzen Apfelkorn

1 oz vers wit grapefuitsap

1/2 oz homemade kaneelsiroop

1 tsp homemade pimentolikeur

1 dash Angostura bitters

In een groot glas gevuld met crushed ice donderen en even swizzlen. Hoe issie?! Kruidig, dat zeker, lekker ook. Zoals de Kaiser al in z’n post zegt is het goed om flink te roeren zodat hij een beetje wordt verdund. Hij wordt dan ook beter naarmate het sippen vordert, beter in balans. Hij zou misschien nog iets meer zuur kunnen gebruiken. Ik denk dat ik er nog 1 neem…

Edit: Ja, met 1 oz Apfelkorn en 1 1/2 oz grapefruit issie beter. Hmmmm, laat het nog maar even stormen…

4 Comments

J. de Strandkammer
Nov 23, 2008 at 13:45

Klinkt inderdaad lekker. Misschien dat ik ook maar aan de apfelkorn moet… 🙂


 
J. de Strandkammer
Nov 23, 2008 at 22:51

Als je trouwens nog iets anders zoekt om wit grapefruitsap voor te gebruiken…deze ga ik ook nog eens proberen één dezer dagen:
http://tdif.brotherhoodofif.com/2008/09/21/gannts-caipirissima/


 
J. de Strandkammer
Dec 9, 2008 at 9:25

Ik heb ‘m uitgetest op de familie (en mijzelf dus) afgelopen weekend bij onze Sinterklaasviering. Men vond ‘m lekker. Ikzelf ben gematigd enthousiast. Ik weet niet precies wat het was, maar er zat een smaakje tussen dat me niet helemaal beviel. Vast de apfelkorn… 😉


 
Tiki Riki
Dec 9, 2008 at 14:23

Ik heb hem ook op de familie uitgetest afgelopen weekend, welk een toeval! Vooral de herne in het gezelschap waren er wel over te spreken. Ik heb het idee dat de wat kruidige drankjes meer bij mannen in de smaak vallen…


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.