And now for something completely different…

Geschreven door J. de Strandkammer op Nov 24, 2008 in cocktails |

Voor zover dat nog niet is opgevallen, ben ik de laatste tijd weer eens wat meer aan het experimenteren met drankjes die ik nog niet ken. Vaak kies ik dan wel recepten uit waarvan ik gok dat ik het wel lekker ga vinden, omdat ik de ingrediënten inmiddels wel goed genoeg ken en vaak de combinatie ervan ook. Maar soms is het leuk om jezelf te verrassen met iets waarvan je zelf totaal geen idee heb of je het lekker gaat vinden.

Zo vaak ik bij het struinen langs verschillende blogs de Suissesse tegen. Prachtig plaatje, maar wat een ingrediënten. Twee volle ounces anijsdrank, waar ik meestal maximaal die 1/8 ounce in drankjes stop. Crème de menthe, nog zo’n gek ingrediënt. De lillet heb ik pas recent in huis (na een Vesper Martini James Bond pre-party) en is op zich helemaal mijn smaak niet. Dit kon toch haast niet lekker zijn, of althans in het geheel niet aan mij besteed? Toch wilde ik het gewoon eens proberen. Een flesje crème de menthe van DeKuyper bleef onder een tientje qua kosten, dus dat was op te brengen. Ik heb nog steeds geen absint in huis, maar vond dat ik best mocht vervangen door Pernod om een goeie indruk te krijgen.

Dus, flesje groene drank gehaald om de hoek en het bewuste drankje in elkaar geschud. En wat schetste mijn verbazing? Ik vond het gewoon lekker. Echt lekker. Ik had dit berichtje natuurlijk meteen moeten tikken om de smaak nog goed te kunnen beschrijven, maar dat ben ik vergeten helaas. Het is (uiteraard) de anijssmaak die de boventoon voert, maar met de andere ingrediënten samen viel het allemaal wonderwel op z’n plaats. Het zou zomaar kunnen dat ik dit nog eens ga maken.

Terwijl ik dit tik drink ik iets anders waar ik het pepermuntspul in kon gebruiken. Een Grasshopper (1 oz crème de menthe, 1 oz white crème de cacao, 1 oz room)….smaakt als een vloeibare After Eight mint. Alleen voor de liefhebber.

1 Comment

citrus ciel
Nov 25, 2008 at 22:24

MOOOOOOIIIIIIII :*)


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.