Chance of showers in the afternoon…

Geschreven door J. de Strandkammer op Jan 18, 2009 in cocktails |

tom01Om meteen maar met de deur in huis te vallen: ik zat er naast. I fucked up. En eigenlijk op een heel stomme manier achteraf. Korte recap: ik was al een aantal maanden geleden het volgende artikel en drankje op het net tegengekomen en wilde die wel eens proberen. Maar het kwam er steeds maar niet van. Volgens mij kwam dat eigenlijk vooral omdat ik geen Pimm’s in huis had en steeds niet enorm de behoefte had om dat te verzorgen. Sinds vorige week heb ik dat spul wel in huis. Het blijkt een soort kruidenbitter, vergelijkbaar met Juttertje of Beerenburg. Dat soort drank verwacht ik blijkbaar alleen in aardewerken kruiken. In ieder geval was het dus tijd voor de Emotional Weather Report.

Alleen…ik slaagde er achteraf dus in om het totaal te verknallen. Ik ben heel enthousiast begonnen om letterlijk te doen wat er stond, zonder even zelf na te blijven denken. Achteraf zat in de siroop gewoon te veel chilipoeder (en ook te veel kardemom). Het leverde een veel te dikke siroop op (te veel water verdampt), met een veel te heftige smaak. Met 2 ounces van die siroop proefde het eigenlijk alleen nog maar naar chili en kardemom, zelfs de gember was nauwelijks meer te herkennen. Mijn creatie was volledig uit balans (en achteraf ook niet goed genoeg door elkaar geroerd). Door de gootsteen dus..

Emotional Weather ReportMaar wat geschiedde? Ik meldde mijn ervaring hier op het blog, zoals ik dat wel vaker doe. Maar nu reageerde de auteur van het artikel zelf opeens. Betrapt! Waarom ik het dan wel niet lekker vond, en met wat tips om het nog beter te maken. Tja, dan moet je wel hè… Blij toe achteraf, want ik heb het nu wat anders gedaan en het smaakt me nu uitstekend (wat ik ook verwacht zou hebben). Ik heb de siroop wat minder heftig gemaakt en er iets meer limoensap in gedaan (½ oz) en proef nu wel alle andere dingen die er in zitten. Best lekker dus. Ik heb trouwens meteen een tweede gemaakt, alleen niet met Pimm’s maar met Juttertje. Stiekem vind ik ‘m dan nog iets lekkerder zelfs.

Dus: Chris (mocht je dit lezen) bedankt voor de feedback die me ertoe zette het toch nog een keer te proberen. Ik ga meer van je blog proberen in de toekomst. Je kan dit blijkbaar best redelijk lezen met Babelfish of Google Translate, dus ik vertaal de boel niet. En ik heb ook voor de gelegenheid ook Nighthawks at the Diner opgezet. Dat blijft toch een fijne zondagmiddagplaat…

5 Comments

Tiki Riki
Jan 18, 2009 at 21:10

So the Emotinal Waether Report was strong enough to defend itself… 😉


 
Chris
Jan 19, 2009 at 3:26

Cool, you made it! I have to say, Google Translate (haven’t tried Babelfish yet) seems to have some serious problems translating Dutch properly, but I got the essentials of the article.

Interestingly, if I’m recalling correctly I’ve had that Juttertje before – oddly in the KLM lounge at Schiphol (?) aiport. Really interesting choice to be sure.

Glad it came out better this time, if I’m getting the basics of what you changed: you increased the Lime to 1/2 oz., substituted in the Juttertje for Pimm’s & reduced both the Chili and Cardamom (which type did you use by the way)?

Cheers & no worries about being ‘busted’ – I’m just glad people try these crazy drinks out…

High tonight, low tomorrow…and precipitation is expected.


 
J. de Strandkammer
Jan 19, 2009 at 19:23

Actually I made two, one with Pimm’s first and one with Juttertje afterwards. And you’re correct about the lime. My attempt to freshen it up a little more.

I wasn’t even aware there were different types of cardamom. I used these.

Juttertje is a drink from a small Dutch island (Texel), where my parents both come from. I kinda like it. It’s probably hard to get outside of the Netherlands. And Juttertje actually means Beachcomber by the way…


 
Passie Sassie
Jan 22, 2009 at 10:48

Zohee, die Jeroen gaat diep door het stof…


 
J. de Strandkammer
Jan 22, 2009 at 13:11

Nou nou, dat valt toch wel mee. Ik geef slechts aan wat ik verkeerd heb gedaan de eerste keer. 🙂


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.