Nieuw cocktailboek

Geschreven door J. de Strandkammer op Jan 23, 2009 in boekjes, cocktails |

roberthessZo, daar ben ik weer. Zoals ook al snel even gemeld in het gastenboek, heb ik deze week een nieuw cocktailboek binnengekregen. Ik heb eigenlijk maar weinig van die boeken in huis, omdat ik liever één goede dan 20 slechte heb, en ben daarom erg huiverig in de aanschaf ervan. Maar toen ik las dat Robert Hess (van DrinkBoy.com) er eentje uit had gebracht, besloot ik na één enkele recensie plus de introductie op Amazon te hebben gelezen dat ik die wel wilde hebben. De prijs viel erg mee ($12,95 plus verzendkosten) en het is nog handig gebonden ook, met een degelijke harde en geplastificeerde kaft en daarbinnen een ringband, zodat ie open blijft liggen en niet zo makkelijk vies wordt.

pepper-delicious

Maar het gaat uiteraard om de inhoud. Ik las al dat het naast de vertrouwde recepten ook eigen creaties bevatte en andere nieuwe recepten uit zijn professionele en persoonlijke kring. Vooral dat beeld van nieuwe cocktails sprak me aan, want ik weet inmiddels wel hoe ik een Cosmopolitan, Singapore Sling of Margarita maak. Hiernaast bevat het boekwerk uiteraard ook de gebruikelijke introductie in cocktails, de geschiedenis ervan, welke dranksoorten er zijn en hoe de verschillende cocktailfamilies in elkaar zitten. Allemaal op een erg prettige en vriendelijke manier beschreven. Het hele boek is sowieso erg fris vormgegeven en voorzien van mooie foto’s die me weer doen verlangen naar de zomer. Bonuspunten worden verder verdiend doordat Dhr. Hess in tegenstelling tot veel van zijn collega’s wél een liefhebber van tiki drankjes is.

bloomsburyEn dan de recepten. Ik heb ze natuurlijk nog lang niet allemaal uitgeprobeerd, maar wel al wat zitten doorlezen en er inmiddels drie getest. Eentje daarvan kende ik al, de Ramos Gin Fizz (jummie), maar twee andere nog niet. Hierboven afgebeeld zie je de Pepper Delicious, die tot stand komt door het muddlen van paprika en munt. De link zegt rode paprika, Robert Hess kiest voor gele. Net wat je voorkeur heeft. Ik denk dat ik net als Robert de gele mooier vind. Qua smaak zal het weinig uitmaken. Lekker als je van paprika houdt, want dat proef je echt. Naast de munt en de rest uiteraard. En als derde heb ik er eentje van de auteur zelf gemaakt, de Bloomsbury (links). Eigenlijk een vanille-Martini. Ook niet verkeerd.

Conclusie tot dusver: leuke aanvulling op de collectie. Ga ik vaker openslaan en dingen uit proberen. Voor de prijs hoef je het niet te laten.

3 Comments

Citrus Ciel
Jan 24, 2009 at 18:32

pepper delicious, mjam!

NOT!!!! 😉


 
Tiki Riki
Jan 26, 2009 at 9:45

De Ramos Gin Fizz, hmmmmm, echt een hele bijzondere cocktail. Ik was altijd een beetje huiverig voor cocktails met rauw ei erin, maar deze is het waard om Solamonellavergiftiging door op te lopen! 😉

Ik moet zeggen dat ik het ook niet zo zie hoor, een cocktail met paprika, maargoed, het valt te proberen. Die Bloomsbury lijkt me dan wel weer erg lekker…


 
J. de Strandkammer
Jan 26, 2009 at 23:07

Ik vond de Pepper Delicious ook geen hoogvlieger persoonlijk. Die andere twee waren beter. En dan vooral de Ramos Gin Fizz. Voor degenen die zich afvragen hoe je aan Orange Flower Water komt: de Sultan…


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.