Okee, geen paprika. Citroengras dan?

Geschreven door J. de Strandkammer op Jan 26, 2009 in cocktails, kokkerellen |

lemongrass-cocktailSchijnbaar twijfelt men aan de waarde van paprikasmaak in een cocktail. Misschien terecht, het is een beetje een vreemd idee tenslotte. Citroengras dan? Volgens mij had ik het er pas met Pipa al over, dat dat misschien het proberen waard was. Dat heeft misschien meer een smaak die een aanvulling zou kunnen zijn. Nu had ik nog een stengel thuis liggen, en ben ik even gaan zoeken of er al meer mensen op dat idee gekomen waren. Geen verrassing: ja natuurlijk. Ik kwam één recept een paar keer tegen, dat van de (wat een originele naam) Lemongrass Cocktail.

  • 2½ oz kokosrum
  • 1½ oz citroengrassiroop
  • 1 oz vers limoensap

Schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren met een stukje stengel citroengras of een dun schijfje limoen.

Oftewel: een siroop maken van het citroengras. In kleine ringetjes snijden, en met 1 kopje water en een half kopje suiker voorzichtig aan de kook brengen en dan een kwartiertje zachtjes laten pruttelen. Af laten koelen en door een zeefje gieten.

Die heb ik dus even gemaakt. M’n Cruzan Coconut is bijna op, dus die spaar ik een beetje. Gemaakt met Malibu dus maar. Het resultaat? Eigenlijk een bijzonder licht en verfrissend drankje. Het citroengras is niet bijzonder heftig in de smaak, dus misschien mag de siroop wat sterker de volgende keer. Maar best heel lekker. Probeer gewoon eens!

4 Comments

pineapple pipa
Jan 28, 2009 at 14:26

Briljant, Strandkammer! Ik heb besloten om binnenkort gewoon eens een citroengrasmartini te maken – dat lijkt me wel wat…


 
Camolotov
Feb 9, 2009 at 10:19

Hadden we deze laatst niet op een dinsdag geproefd?


 
J. de Strandkammer
Feb 9, 2009 at 11:08

De keuze was toen (vorige week) tussen deze en een Coconaut…het werd de Coconaut. Misschien morgen deze?


 
Camolotov
Feb 9, 2009 at 11:59

Als het geen moeite is, hou ik me aanbevolen


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.