Oud cocktailboek

Geschreven door J. de Strandkammer op Jan 29, 2009 in boekjes |

Internationale CocktailgidsPotverdikkeme, daar gaat m’n statement dat ik zelden van die boekjes koop. Maar in mijn recent vermelde boekje stond een foto van het hiernaast afgebeelde boekje. Dat maakte me uiteraard nieuwsgierig, een foto van een oud (uit 1950) Nederlands cocktailboek in een nieuw Amerikaans cocktailboek. Ik vond de kaft eigenlijk meteen wel leuk, met die haan erop. Ik ben dus maar even gaan googlen. En verhip! Ik vond er zomaar eentje voor een redelijk schappelijk bedrag op het net. Ik besloot gewoon niet te twijfelen en gewoon te kopen, zonder verder een woord te hebben kunnen vinden over de inhoud en kwaliteit ervan.

Vandaag kreeg ik ‘m binnen. Het is een schattig klein boekje (16×12 cm) met zo’n ouderwetse kaft van linnen. Wel wat beschadigd, maar het zit allemaal nog bij elkaar. Geen probleem. En het ziet er van binnen ook erg leuk uit, met van die karakteristieke lijntekeningen. Het is uiteraard tweedehands, met een bedrijfssticker in de binnenkaft (van een vleeswarenfabriek uit Amsterdam en de naam van een vertegenwoordiger) en de namen plus data van krijgen van twee oude eigenaren (of gevers). Ik vind het schattig. Laat me toch.

Over de recepten maak ik me niet zo veel illusies, het zal weinig spectaculairs bevatten. Maar je weet nooit. Ik heb er vast eentje uitgeprobeerd:

Blz 22-23Alligator Club Cocktail

  • 30 gram Rye of Canadian Whisky
  • 10 gram Benedictine
  • het sap van een halve sinaasappel

Shaken en in een cocktailglas doen. Dit is volgens een speciaal recept van de Club of Alligators, een club van Amerikaanse piloten en luchtvaart-technici in Holland. Een cocktail, waarvan ook gewone landrotten in hoger sferen kunnen geraken.

2 Comments

pineapple pipa
Jan 30, 2009 at 16:20

Kaft? Káft?! Omslag zal je bedoelen!


 
Tiki Riki
Jan 30, 2009 at 16:36

I get it! I get it! Cock-tail, it works on so many levels… 😛


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.