De Groene Fee…

Geschreven door J. de Strandkammer op Jun 14, 2009 in cocktails, fotos |

Absinthe SuissesseZo, de kogel is door de kerk. Ik heb eindelijk een fles absint gescoord. Sinds het verbod op absint dat in heel veel landen aan het begin van de 20e eeuw werd ingevoerd, is men het volgens mij in cocktails noodgedwongen gaan vervangen door ‘slappe aftreksels’ zoals Pernod of Herbsaint (anagram, op één letter na voor zij die dat niet wisten). Maar dat hoeft sinds een aantal jaar niet meer. Het verbod is opgeheven in de meeste landen en er zijn sindsdien vele merken op de markt gekomen. En naar ik mocht lezen, ook heel veel slechte. Het spul is bepaald niet het goedkoopste in de schappen, dus wilde ik me ervan zeker stellen dat ik geen bocht in huis haalde. Ik heb niet alles onthouden van de verschillende merken die gerecenseerd worden op sites als De Groene Fee en La Fée Verte, maar wat ze bij de slijters hier in Alkmaar hebben was geloof ik dramatisch. Het is La Fée geworden, besteld in Engeland (gelijk met de Goslings 151 rum waarover meer op een later moment).

Ik heb nog niet de juiste glazen en lepeltjes gekocht, dat komt wel een keer binnenkort. Maar ik kan er wel al cocktails mee maken. Zo ook die van de afbeelding hierboven, de Absinthe Suissesse. Ik heb recent de instructies van Kaiser Penguin maar weer eens opgevolgd en m’n eigen orgeat gemaakt. Leuk om te doen, en smaakt ook echt naar amandel in plaats van bitterkoekjes (Monin). Het lag ook voor de hand dus om het bij dat artikel vermelde drankje uit te gaan proberen.

Mijn mening: mwoah. Wel lekker, niet bijster bijzonder. Aangezien je met zowel eiwit als room aan de slag gaat, moet je je helemaal de tyfus schudden om de juiste textuur te krijgen. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Ramos Gin Fizz, loont deze naar mijn idee minder de moeite. Maar toch even hier het recept:

  • 2oz absint
  • 1½oz orgeat
  • 1½oz (slag)room
  • 8 druppels orange flower water
  • 1 eiwit

Schudden met crushed ijs tot je om je moeder gaat schreeuwen, en strainen in een cocktailglas.

Binnenkort meer (tiki?) absint probeersels…

5 Comments

Citrus Ciel
Jun 23, 2009 at 19:41

Ze ziet er wel mooi uit!


 
Wijker
Jul 4, 2009 at 19:17

En hoe smaakt de rum?


 
J. de Strandkammer
Jul 6, 2009 at 8:55

Hee! Hoe wil het lukken inmiddels?

De Goslings 151 smaakt prima, maar is net niet de vervanger voor de Lemon Hart 151 waar we op gehoopt hadden vooralsnog. Althans, er is een mini-zombie vergelijking gedaan anderhalve week terug. Zombie 1934 (Lemon Hart) vs. Zombie 1934 (Goslings). De winnaar: toch de Lemon Hart, was toch iets soepeler nog. Volgende keer half om half met een El Dorado rum proberen, dat is het nieuwe plan.


 
Tiki Riki
Jul 6, 2009 at 15:03

De zombie met Lemon Hart Demerara 151 was veel kruidiger, echt wel lekkerder. Die met Goslings 151 was niet verkeerd, maar je mist het demerara aspect volgens mij. Dit blijft natuurlijk allemaal geneuzel, want de zombie zoals wij hem drinken zal ook niet zo smaken als die Don Beach in 1934 op de kaart had staan aangezien die rums allang niet meer bestaan. Feit blijft wel dat een ’34 zombie met Lemon Hart bijzonder lekker is…


 
Wijker
Jul 11, 2009 at 9:11

Gvd hele tekst weg omdat ik @ was vergeten in email.

Anyway wil al aardig lukken, ben nu alles verzamelen voor die Zombie maar zal in 1e instantie wat mindere versie gaan worden.

Farmers punch wil nu wel goed smaken, maar mis eigenlijk nog de goede glazen dus we moeten binnenkort eens bestellen.


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.