Tiki Time #10

Geschreven door Sippin' Svalby op Jul 19, 2009 in fotos, tikitime |

snail

Vrijdag 17 juli is het goed weer voor de tiende Tiki Time onder wuivende coniferen. Present zijn J. de Strandkammer, Citrus Ciel, Pineapple Pipa, Lonn Island Ice Tea, Blendin’ Bart bij gastheer/-vrouw Polynesian Pisco en Sippin’ Svalby. Wie wat serveert is deze avond een grote verrassing, omdat alleen J. een tipje van de sluier gelicht had in het gastenboek. Welnu, de drankjes en zeker ook de hapjes zijn wederom uitstekend bevallen!

Tropical MomentDe avond begint licht groen met de Tropical Moment (Tiki Drink Book) van Sippin’ Svalby. Het is even gokken wat de groene kleur geeft, en dat blijkt gelukkig geen Pisang Ambon of Blue Curacao te zijn, maar Midori, een zeer groene meloenlikeur uit Japan. Een lekkere Kloktail volgens Bart, die em wel heel snel weggetikt had. Tijd om Bart te voorzien van een bordje pasta.

pinacoladaNa uren in de keuken te hebben gestaan komen meneer en mevrouw Ananas met een fraaie Piña Colada. Nee, natuurlijk niet uit blik, maar met heerlijk verse ingrediënten. Ook Lonn is voorzien van de veggieversie van de PC. ‘If you like Piña Colada…’ >> yes we do!

J. zet de toon van de rest van de avond met een zwaardere Test Pilot (Grog Log). Geen versiering erbij? Dat kan echt niet! Waar is de wooden oysterfork with maraschino cherry skewered on prongs?
Ahrm… Zeer smaakvolle tikicocktail, met goede falernum. Stijlvol sober geserveerd met enkel een goed afstekend zwart rietje.

Test Pilot

En ja, wat Bart daarna produceert?? Een heuse Bartdeedmaarara. Vast nooit meer na te maken, enig recept ontbreekt. Met nog wat extra simple syrup nog best goed te drinken ook. Als we van een rietje zijn voorzien, tenminste.

Tijd voor een bowl, en ja die moest natuurlijk in de Rum Keg van Trader Vic’s (London). Daar de Rum Keg al een keer geweest is, wordt het de Rum Barrel (Grog Log) Als best getest met Myers als dark Jamaican. Zowaar eens relatief rustig een bowl kunnen nuttigen. Rum BarrelDe eerste druppels van de avond vallen, en meteen stuift iedereen het huis in. De buren zullen het gewaardeerd hebben, het is tenslotte al rond tweeën.

Aku Aku GoldcupEn ja, als we het over versieren hebben, dan is Polynesian Pisco de man: van de Aku Aku Goldcup (Sippin’ Safari) weet hij wel iets heel bijzonders te maken met een heuse shell van ijs rechtop in het glas. Dan mag de AAG al een keer geserveerd zijn als bowl (TikiTime Halloween edition), met deze presentatie is deze dubbeling hem vergeven. En ja ook deze smaakt!
Voor Lonn is een Coral Reef (Trader Vic’s Tiki Party!) gemaakt, heerlijk roze.

Als afsluiter pakken we nog twee bowls: de Scorpion Bowl (Trader Vic’s Tiki Party!) en de Rum Keg (Trader Vic’s Tiki Party!), alsnog.

Wij kijken terug op een goede inwijding van onze nieuwe bowl! Allen bedankt! En Lonn, voeg gerust nog een recentie van de veggies toe! We zijn niet helemaal op de hoogte wat je allemaal hebt gehad.

3 Comments

De naaktslak
Jul 19, 2009 at 17:30

Heerlijke cocktail was dat. En een leuk stukkie! En een leuke avond ook, gastheer- en vrouw: bedankt!


 
Seth Gaaikema
Jul 19, 2009 at 17:31

Cocksnail als naam was natuurlijk een kekke woordspeling geweest. Nou ja.


 
J. de Strandkammer
Jul 20, 2009 at 8:59

Ik vind cocksnail wel enigszins ranzig klinken en helemaal niet kek. 😉

Gastheer en -vrouw: dank voor de goede zorgen! Was een geslaagde editie. Hapjes waren ook allemaal uitstekend gelukt. Volgens keer zal ik weer iets belachelijks bedenken als garnering, okee?

Next stop: Pukkelpop


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.