Nieuw! IJsklontjes!

Geschreven door J. de Strandkammer op Jan 20, 2010 in fotos, tiki mokken |

Vandaag is de grote dag. Beachbum Berry Remixed komt officieel uit. Bij Amazon is ie meteen out of stock zie ik nu, dus ik ben benieuwd of onze bestelling er door is, of dat ook wij moeten wachten. Ik wacht vol spanning op een bevrijdend bericht per e-mail. Er kwam alleen nog iets anders om de hoek kijken toen ik recent de bestelling wilde plaatsen. Mevrouw Svalby en meneer Pisco hadden namelijk iets anders leuks bij Amazon gezien: Moai ijsblokjesvormpjes. Vet leuk! Alleen…ze leverden niet naar Nederland. That’s a bummer, dude…

Dat betekent natuurlijk niet dat je het meteen moet opgeven, want er zijn meer wegen die naar Rome leiden. In mijn tomeloze enthousiasme ben ik meteen gaan zoeken naar andere online winkeltjes die hetzelfde spul verkochten. Na een paar sites te hebben gevonden die ook niet leverden, kwam ik er uiteindelijk toch eentje tegen die dat wel deed: Baron Bob. Na het doorrekenen van de verzendkosten besloten Svalby, Pisco en ondergetekende dat we het gewoon gingen doen. Hup, ieder twee bakjes besteld. En tot mijn grote verbazing kwamen ze gisteren al binnen. Da’s nog eens vlot.

Ik vind ze schattig, maar praktisch en echt nuttig zijn ze natuurlijk niet. Het is leuk dat er iets met een leuk vormpje in je drankje rond drijft, maar je ziet ze natuurlijk alleen bij een behoorlijk heldere cocktail. En dat geldt niet voor veruit de meeste tiki-cocktails.  Op de foto hiernaast  zie je een Fog Cutter, die nog enigszins doorzichtig genoemd kan worden, maar zelfs daar is het nauwelijks te zien. Maar ze kunnen natuurlijk ook gewoon in een mojito, gezellig samen met de blaadjes munt…

Een ander idee is natuurlijk om ze van een kleurtje te voorzien. Is er niet gewoon spul te krijgen om je drinken (of eten) een leuk kleurtje te geven, maar dat de smaak verder niet beïnvloedt? Waar haal je zoiets? Wie helpt me even?

6 Comments

snackbar
Jan 20, 2010 at 23:25

Je kan toch gewoon kleurstof kopen waar ze ook taartglazuur mee kleuren? Kun je mooi smurfenblauwe
moai’s maken!
Maarre… weet je wel zeker dat Beachbum Berry Remixed al uit is? Volgens de uitgever komt ie pas in
de laatste week van februari.
http://www.tikiroom.com/tikicentral/bb/viewtopic.php?topic=31275&forum=1&start=15&21&PHPSESSID=3d218dc84bb9e1ad3910befc62c6867b


 
citrus ciel
Jan 21, 2010 at 10:45

Leuk voor m’n glaasje water, ben ik toch nog heeeeeeeeeel tiki ; )


 
J. de Strandkammer
Jan 21, 2010 at 11:04

Hmm, bij Amazon vermelden ze 20 januari. Dat is dan waarschijnlijk verouderde informatie… 🙁

En ik bak nooit taarten, zoals je dus merkt. Ik zal eens in de schappen kijken. Smurfenmoai’s zijn natuurlijk wel helemaal de bom. Gaat natuurlijk wel uitlopen in het drankje zodra ze beginnen te smelten.


 
J. de Strandkammer
Jan 21, 2010 at 13:00

“Delivery estimate: We need a little more time to provide you with a good estimate. We’ll notify you via e-mail as soon as we have an estimated delivery date. You can cancel at any time.”


 
noskos
Jan 21, 2010 at 14:58

Bij de meeste toko’s verkopen ze flesjes kleurstof, die zijn anders dan de paste die je voor taarten gebruikt.
http://www.amazingoriental.com/ heeft een hoop lokaties en daar waar ik geweest ben hebben ze het allemaal.


 
Sippin' Svalby
Jan 22, 2010 at 19:30

Hahaha ik vind ze lijp!!! We komen ze dit weekend wel even halen 🙂
Beach Bummer!


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.