Tiki Time #6

Geschreven door J. de Strandkammer op Jun 9, 2008 in tikitime |

Het is inmiddels al weer ruim een week geleden dat we onze zesde Tiki Time hielden bij mij thuis. Door vakanties was het clubje wat klein, maar daarom niet minder leuk (althans wat mij betreft).

We hadden uiteindelijk 5 aparte cocktails en één drankje uit een bowl, naja, fruitschaal. En uiteraard nog een aantal hapjes, die dit keer wel allemaal gelukt waren.

De eerste cocktail was er eentje van Inge en Michael: de Waikikian. Ze hadden het recept iets aangepast door in plaats van Myers, Appleton Estate Special (?) te gebruiken omdat ze ‘m met Myers niet zo geslaagd vonden. Ik kan natuurlijk niet oordelen (althans nog niet), maar ik was ook niet helemaal overtuigd van de keuze voor deze rum. Ik vond het een aardige cocktail, maar niets om over naar huis te schrijven. Een beetje mat.

Daarna volgde de Macadamia Nut Chi Chi van Mara. Het regelen van macadamia noten likeur in ons kikkerlandje is vermoedelijk een vrij onmogelijke opgave, maar de macadamia siroop van Monin was wat mij betreft een waardige vervanger (Rick: dank voor het halen). Misschien later eens zelf iets maken, maar deze keer niet. Met het vervangen van 2,5 ounce likeur door 2 ounces siroop denk ik dat we toch aardig in de buurt zullen zijn gekomen. Ik vond het een erg fijn drankje met een heerlijk stevige smaak.

Als derde bereidden Madelon en Bart hun keuze: een Banana Daiquiri. Ze hadden ‘m niet voorgeproefd thuis dus het was een verrassing. De fraaie versiering met de blauwe suiker kon helaas wat mij betreft toch niet verhullen dat ik niet zo warm werd van deze cocktail. Ondanks dat ik verzot ben op bananen, heb ik maar zelden gemerkt dat het in een cocktail goed werkt (de Jolly Roger uitgezonderd).

Daarna mocht ik zelf als tussendoortje de tradionele bowl bereiden. Ik had gekozen voor een Cinerama Luau Punch. Een beetje jammer dat ik vergeten was om het ananassap toe te voegen. Dat maakte ‘m namelijk wel erg zuur. Tegen de tijd dat we mijn fout ontdekten, was ie al bijna op. Met ananas was ie duidelijk wel veel lekkerder. Doh!

Daarna kwam de tweede cocktail van Inge en Michael. Die was was mij betreft wel een schot in de roos. De Steve’s Crane’s Scorpion Bowl (maar dan gewoon in tiki mokken) mocht er zijn wat mij betreft. Het deed me denken aan andere tiki cocktails met dezelfde geslaagde mengeling van rum, vruchten en andere smaken. Fijn spul.

Als laatste kwam mijn eigen Jet Pilot. Ik denk dat het al te laat was en dat er al genoeg drank in de meeste mensen zat, zeker voor een cocktail met Demerara 151 rum. Ondanks dat ik het persoonlijk een heersend tiki drankje vind, verdronk het bij mij een beetje in een alcoholroes. De berichten lezend van enkelen de dag erop, was ik niet de enige die ‘m goed had zitten.

Conclusie: ik heb weer genoten. Dank voor iedereen’s gezelligheid!

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.