Nederland – Frankrijk

Geschreven door J. de Strandkammer op Jun 10, 2008 in algemeen, rum |

Jawel, we gaan voetbal kijken! En rum proeven. Dat belooft nu al een mooie avond te worden. In de Ananas residentie zullen aanstaande vrijdag een aantal mensen samenscholen om onder het genot van een partijtje voetbal op televisie verschillende soorten rum te proeven en te vergelijken. Ja, voetbal, maar geen bier…het is een beetje vreemd, maar wel lekker.

Welke (en hoeveel) rums we precies met elkaar gaan vergelijken is nog niet helemaal bekend, net als de hoeveelheid andere (al dan niet alcoholische) versnaperingen die er verder ter tafel gaan komen. Het voorlopige lijstje is als volgt:

Gisteren bracht Rick mij nog een fles Cruzan Coconut en een extra Lemon Hart 151 fles. Daarnaast had ie zelf nog twee flessen. Ik weet niet of die al in bovenstaand rijtje zijn verwerkt. Ik tel er zeven hierboven en dat klinkt als meer dan genoeg. Rick: kies zelf, zou ik zeggen. En reken de kosten uit.

Misschien dat de mensen die wel komen, maar geen fles rum aandragen een cocktailtje kunnen verzorgen? En hapjes moeten er ook nog komen. En een aanvangstijd moet ook nog worden gekozen. Vlak voor de wedstrijd of al wat eerder?

Verder rest me nu alleen het volgende: Forza Olanda!

Instant update: het rum proeven is uitgesteld tot een nog nader te bepalen datum. We gaan gewoon voetbal kijken.

23 Comments

Tiki Riki
Jun 10, 2008 at 12:45

Ja, die staan er al bij, dat waren de Cruzan Single Barrel en de Zacapa Centenario. Ik denk dat Ciel en Pipa maar moeten beslissen hoeveel rums we gaan testen en hoe laat we beginnen. Als er flesjes moeten afvallen zou ik denk ik kiezen om de Angostura of de Mount Gay (of allebei) niet te doen. Ik heb al een ‘scoreformulier’ gemaakt dus in principe zijn we good to go…


 
pineapple pipa
Jun 10, 2008 at 16:01

Tofjes! Voor de aanvangstijd zou ik denken aan ‘voor de wedstrijd’… Uurtje of 8, half 9. Rustig beginnen en dan helemaal los! Woeii! Het is wel handig om te weten wie er zoal komen (ivm hapjes bv) dus meld je even op de een of andere manier aan…

Tot vrijdag! Uw ananas.


 
citrus ciel
Jun 10, 2008 at 16:38

Prima voorstel J!
Inderdaad om een uurtje of 8 aanvangen lijkt me een goede tijd. En 7 rummen, lijkt me ook prima : ) ben benieuwd naar het score systeem.


 
J. de Strandkammer
Jun 10, 2008 at 18:25

Okidoki. Camille zal er niet bij zijn verneem ik zojuist i.v.m. de verjaardag van Bart.


 
J. de Strandkammer
Jun 10, 2008 at 18:37

Ik heb trouwens nog wel een zootje old-fashioned glazen (niet double). Zal ik die meenemen of is er genoeg glaswerk?


 
pineapple pipa
Jun 11, 2008 at 9:27

Geache Tiki-vrienden,
Tiki-opperhoofd Tiki Riki bedacht zich gisteren dat het waarschijnlijk toch wat zonde (paarlen voor den schwijnen!) zou zijn om tijdens de ongetwijfeld verhitte confrontatie tussen het Franse schuim der aarde en onze jongens exquise rummetjes te gaan sippen. En daar heeft hij een punt. Dus dat stellen we uit. Evenwel staat niets ons in de weg om domweg lekkere cocktails te fabriceren en die huphollandhupsgewijs naar binnen te smurfen tijdens de wedstrijd. Idee?


 
J. de Strandkammer
Jun 11, 2008 at 9:55

Hoi, ik had Riki daar inderdaad ook al over aan de lijn gisteravond en kon mij er geheel in vinden. Ik zal voor vrijdag een fijn drankje meenemen.

Als hapje? http://www.mora.nl/ekvoetbal.aspx


 
citrus ciel
Jun 11, 2008 at 13:18

Ik had al als doel gezet: de vriezer met snackies leegvreten. Die schnitzels worden dan wel heul veul snackies vrees ik….
Nu nog een cocktail verzinnen…


 
J. de Strandkammer
Jun 11, 2008 at 13:28

Okee okee. Dan niet! 😛


 
Tiki Riki
Jun 11, 2008 at 14:31

Wiener! Wiener! Schnitzel! 😀

Sas maakt heurlukkuh crostini. En ik zal de oude vertrouwde Mai Tai van stal halen met Appleton Extra en Clement Vieux als rumcombi.


 
Tiki Riki
Jun 11, 2008 at 15:20

Zorgen de Ananassen voor ijs?


 
pineapple pipa
Jun 11, 2008 at 15:57

yessir!


 
sippin' svalby
Jun 11, 2008 at 17:14

Hee leute,
Ik kan me geheel vinden in het scheiden van voetbal en rum. Jammer dat het voetbal het gaat winnen deze vrijdag 😉
En dus maar: iedereen een cocktail mee? en een hapje? En met z’n hoevelen zijn we dan?
Of gaan we gewoon lekker voor voetbal, bier en kroketten? Vind ik ook best.


 
Tiki Riki
Jun 12, 2008 at 11:06

Ik denk dat we met een compleet elftal aantreden, toch?


 
J. de Strandkammer
Jun 12, 2008 at 11:15

Cocktails, hapjes en voetbal? Tikkie Time?

Anyways: ik ga me nog even verdiepen in cocktails met bier.


 
Passie Sassie
Jun 12, 2008 at 11:50

Ik ga de oude, vertrouwde bruchetta’s van stal halen. Niets nieuws of ingewikkelds, maar wel erg lekker. En een kleine kans op mislukken, want ik kan natuurlijk niet nog een keer zonder hapjes aan komen…
Nu alleen nog bedenken welke toppings gaan winnen vrijdag.


 
citrus ciel
Jun 12, 2008 at 12:05

als openingscocktail hebben wij iig de Hula Hula cocktail klaarstaan : )


 
sippin' svalby
Jun 12, 2008 at 12:22

moet ik toch maar weer dat oranje alohashirt aan van de vorige tikitime 😛


 
J. de Strandkammer
Jun 13, 2008 at 10:01

Damn, alle biercocktails die ik tot dusver heb bekeken zien er echt volslagen kansloos uit. Gewoon maar een Captain’s Grog meenemen dan maar? 🙂


 
Tiki Riki
Jun 13, 2008 at 11:11

Yum! 🙂


 
Citrus Ciel
Jun 13, 2008 at 13:33

Wij gaan ook naast de Hula voor een classic, de SS!
(nu we toch de glazen hebben…)


 
Passie Sassie
Jun 13, 2008 at 14:14

Biercocktails? Dat zal ongeveer net zo vies zijn als het klinkt! Ik zou echt niet jaloers zijn als jullie dat zouden gaan drinken. Oh, wacht eens even, dat is misschien wel een goed plan! Wat denken jullie van biercocktails?


 
Tiki Riki
Jun 13, 2008 at 14:55

Er zijn wel wat lekkere cocktails met stout. Black Velvet (stout & champagne) en Berry & Black (stout en zwartebessensiroop) bv. Ok, misschien vind niet iedereen die lekker…


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.