London Calling

Geschreven door J. de Strandkammer op Jun 11, 2008 in cocktails |

Er zijn een aantal cocktails uit de Beachbum Berry boekjes die ik nog wil maken, maar die er steeds niet van komen om de één of andere reden. De London Sour uit Intoxica was er zo één. Tot vanavond.

Het recept is afkomstig van Trader Vic en bedacht ter gelegenheid van de opening van een vestiging in Londen in 1965. Ik ben redelijk liefhebber van (ik neem aan) de cocktail die de inspiratiebron hiervan is geweest, de whiskey sour. Vic heeft er een tiki draai aan gegeven door er jus d’orange en amandelsiroop aan toe te voegen. De gebruikte whisk(e)y is natuurlijk ook van belang, maar ik denk dat daar erg moelijk een zinnig woord over te zeggen is qua smaak. Daar zijn simpelweg te veel keuzes in te maken. Ik heb geen idee waarmee ie destijds is gemaakt.

Het recept vroeg om scotch, dus ben ik even door mijn Schotse whisky’s gelopen (en de Ierse genegeerd) en mijn keuze laten vallen op de Glen Talloch. Alles bij elkaar gemixt, schudden, garneren, en proeven. Mijn oordeel: te sinaasappelig waardoor de andere smaken onderbelicht bleven. Misschien dat ik een scherpere whisky zou moeten proberen waarvan de smaak beter overeind blijft, maar ik denk met name dat ik er minder jus d’orange door zou doen de volgende keer (of wat meer citroen). Maar ik ga ‘m zeker nog een keer maken, want het idee staat me nog steeds erg aan.

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.