Eindelijk! Een post over drank!

Geschreven door J. de Strandkammer op May 7, 2009 in cocktails, fotos |

rikki-tiki-taviGeachte lezer,

In tegenstelling tot waar het gezien de activiteit op dit weblog op lijkt, worden er de laatste tijd wel degelijk fijne tropische versnaperingen gedronken in Alkmaar. Alleen ziet u er hier weinig van terug. De laatste Tiki Time ligt al enkele maanden achter ons, maar bij een aantal gelegenheden zijn er inmiddels wel flessen rum leeggeraakt en was zelfs extra ijs uit een nabijgelegen horeca-etablissement  vereist afgelopen weekend. Bij die gelegenheden wordt er veelal gegrepen naar recepten die zich inmiddels hebben bewezen en wij onder onze favorieten mogen scharen. Vanavond echter niet.

Ik kwam hedenavond een prachtige foto tegen op het Kaiser Penguin blog, en was op slag verliefd. Die wil ik ook! Ik heb echter geen Mount Gay Extra Old maar alleen de Mount Gay Eclipse, maar heb ‘m toch gemaakt en gegarneerd. En potverdikkeme, hij’s nog lekker ook, de Rikki Tiki Tavi.

  • 3oz Mount Gay Extra Old rum
  • ¾oz cognac
  • ¾oz vers grapefruitsap
  • ¾oz vers limoensap
  • ½oz orgeat
  • ¼oz suikersiroop

Flash blend all ingredients with 1c crushed ice. Garnish with the symbol of Ra.

Dus, gewoon om deze site weer even op te leuken: dit bericht. Als ik de Mount Gay Extra Old zou hebben, maak ik ‘m daar zeker ook een keer mee, maar zonder is ie ook al prima.

Binnenkort: nog een blogbericht. De benodigde aantekeningen van afgelopen zondag zijn veilig aangetroffen op de deurmat. De foto’s nog niet in de mailbox, maar ik red het ook zonder eventueel.

2 Comments

Tiki Riki
May 13, 2009 at 9:44

Ik heb wel een flesje Mount Gay Extra Old en een cocktail met die naam moet ik natuurlijk een keer proberen!


 
Tiki Riki
May 15, 2009 at 21:51

Net gesampled, niet verkeerd! Wel een beetje ‘vlak’ voor een tikidrankje maar er zitten nu eens niet 246546758927 ingredienten in. Het deed mij wat denken aan de Scorpion…


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.