They are night zombies!! They are neighbors!!

Geschreven door J. de Strandkammer op May 13, 2009 in cocktails |

croonerTer gelegenheid van Halloween 2007 hebben we destijds bij Tiki Riki en Passie Sassie een vergelijkend warenonderzoek gedaan tussen de verschillende zombies uit Sippin’ Safari. En daarna een zekere hoeveelheid van de winnende versie (de 1934 Punch) meegenomen naar de kroeg. Maar er zijn natuurlijk meer zombierecepten dan de drie die we toen hebben vergeleken.

Niet al te lang geleden stuitte ik bij A Mountain of Crushed Ice al op een paar nieuwe varianten, en vanavond heb ik meer doorgelezen van de oogst van de TDN die erbij hoorde. De belangrijkste daarvan waren bij (wederom) Kaiser Penguin na te lezen. Helaas heb ik alleen niet zo alles in huis om ze gewoon even direct in elkaar te zetten en te proberen. Ik drink op dit moment een (licht aangepaste versie van de) Bloody Zombie, maar dat is eigenlijk niet eens degene waar ik nou het meest benieuwd naar was (en is ook niet heel bijzonder als ik eerlijk ben).

Ik wil eigenlijk wel een aantal van die andere gaan proberen binnenkort. Vrijwel alle ingrediënten zijn volgens mij prima te doen, maar vereisen even wat voorbereiding. Dat ga ik eens inplannen voor mezelf (agavesiroop scoren bijvoorbeeld, want daar had ik eerder al meer dingen mee gezien). Misschien kunnen we wel een tweede zombie taste-off doen (gezellig!), maar daar ga ik gewoon lekker even niet op wachten. Eerst ongeduldig zelf proberen…

Update 14 mei: Mexican Zombie: 3 sterren; Guyana Zombie: 4½ sterren. Van de 5 dus hè…

3 Comments

Tiki Riki
May 15, 2009 at 21:49

They Have Come Back from the Dead!! Ahhhh!

Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd naar die Zombie Colonel en ben geneigd ergens zo’n flesje Fee’s Whiskey Barrel-aged bitters op de kop te gaan tikken. Dat zit ook in de Wisdom of Pelé van Trader Tiki die volgens mij ook erg ok is. Helaas kon ik hem in Deutschland enkel boven de 20 eu vinden en dat is wel erg mal voor een flesje bitters. En het zal wel niet zo heel veel schelen met Angostura, maar toch, gewoon miereneuken omdat het kan! (ja, ik lees teveel op GeenStijl).


 
J. de Strandkammer
May 17, 2009 at 10:24

Ik zie die bitters ook steeds vaker verschijnen, maar heb ze ook (nog) niet in huis.

Wel onder de 20 euri kunnen vinden: http://www.thewhiskyexchange.com/P-7116.aspx (waar ik ook m’n Orange en Peychaud bitters heb gescoord.) Misschien gezamenlijk bestellinkie doen?


 
J. de Strandkammer
May 17, 2009 at 10:25

Ze hebben daar trouwens ook Coco Lopez zie ik net. Misschien toch voor de gein eens een blikkie scoren. Omdat het kan.


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.