The Times They Are A-Changin’

Geschreven door J. de Strandkammer op May 18, 2009 in algemeen |

La ChouffeSorry, het heeft niets, maar dan ook niets met Tiki en/of cocktails te maken. Maar ik moest er gewoon iets over schrijven. Het is namelijk het einde van een era, of het begin van een nieuwe. Of allebei. Zoals mensen die mij kennen weten, is er één biertje dat ik als mijn meest favoriete biertje EVER beschouw. En dat is La Chouffe. Veel bieren komen in de buurt, maar aan La Chouffe heb ik mijn hart gegeven. En ik weet dat ik niet de enige ben. Maar er is iets veranderd…

Ik had recent al op de website gezien dat ze kwamen, maar trof ze vandaag voor het eerst in het echt aan: de 33cl flesjes La Chouffe (en Mc Chouffe). En dat is niet zomaar wat. Vanaf heden is het mogelijk om in je eentje te genieten van een La Chouffe. De vertrouwde 75cl flessen zijn er uiteraard gewoon nog steeds, maar toch. Voorheen dronk je La Chouffe eigenlijk alleen in gezelschap (zoals het hoort), maar het is nu opeens mogelijk om een glas La Chouffe in je eentje te drinken (zonder meteen als alcoholist zo’n grote fles in je uppie achterover te hoeven tikken).

Ik weet nog niet zo goed wat ik er van vind. Aan de ene kant is het natuurlijk prettig om, als je daar trek in hebt, naar je favoriete biertje te kunnen grijpen. Maar het is toch ook anders. La Chouffe drink je niet alleen, dat hoort niet (voor zover bier drinken in je eentje sowieso een gezond teken is). Het ritueel van een fles uitschenken in een glas of drie à vier hoort een deel te zijn van de beleving. Voorzichtig doen zodat het niet te hard schuimt en om niet voor gek te staan voor je vrienden. Het openen van die fles met de wat brede hals en die relatief kleine dop die erop zit en er wat onhandig af gaat. Dat mis ik nu.

Het is ongetwijfeld commercieel gezien een goede zet van de brouwerij. En ze zullen er vast ook erg lang over hebben nagedacht. Hoewel….de brouwerij is natuurlijk niet al te lang geleden overgenomen door brouwerij Moortgat, groot geworden door Duvel. En welke vorm hebben de flesjes Duvel? Juist. Misschien hadden ze gewoon wel flesjes over…

2 Comments

Trader Pip
May 19, 2009 at 8:52

Uit de grote fles is ie vast lekkerder….


 
Sippin' Svalby
May 19, 2009 at 11:37

wtf? Gelukkig blijven de 75 cl er ook.
btw haha, die groepsfoto erbij 🙂


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.