Hoe lui zijn jullie?

Geschreven door J. de Strandkammer op May 24, 2009 in cocktails, fotos |

Je ziet het wel eens staan in de winkel: een fles(je) simple syrup. Suiker opgelost in water. Meer is het niet. En toch vraagt een merk als Monin er eigenlijk best wel veel geld voor. Er zullen dus mensen zijn die dat kopen, terwijl dit toch wel heel erg makkelijk en snel is om even zelf thuis te regelen. Maar hoe ver gaan jullie in het zelf maken van je siropen? Ik ben wel benieuwd. Ik ben op zich een redelijk lui mens, en kom naast suikersiroop over het algemeen niet veel verder dan kaneelsiroop, honingsiroop en coconut cream. En falernum als je dat mee telt. Om bepaalde drankjes uit te proberen of een artikeltje te schrijven, doe ik nog wel eens wat extra, maar als het even kan ben ik die luie gast.

EssequeboMaar niet bij de hiernaast afgebeelde cocktail. Mijn eerste echte eigen creatie (bewust althans).

Essequebo

  • 1½oz El Dorado 15Yr Old
  • ¼oz kaneelsiroop (homemade)
  • ¼oz falernum (homemade)
  • ¼oz orgeat (niet homemade)
  • ¾oz vers limoensap

Old-fashioned glas vullen met crushed ice en alles er even doorheen roeren.

5 Comments

Tiki Riki
May 25, 2009 at 8:34

Lui? Ik ben helemaal niet lui. Moe, dat dan weer wel. Maar als het op cocktails aankomt merk ik dat ik vooral moeite doe als de smaak er beter van wordt. Zo laat ik de granering bijna altijd zitten als ik een drankje voor mezelf maak, maar gebruik natuurlijk wel altijd vers limoen-, citroen-, en sinaasappelsap. Ik maak dezelfde siroopjes als jij. Homemade orgeat schijnt ook de bom te zijn maar die van Monin vind ik prima. Maar als ik echt in een luie bui ben trek ik gewoon een fles wijn open…

De Essequebo gaat gesampled worden, maar dan we met El Dorado 12Yr Old, de 15 is op.


 
snackbar
May 26, 2009 at 11:43

Ik ben denk ik best wel lui..
Kaneelsiroop: Douwe Egberts, maar ga ik volgende keer zelf maken
Suikersiroop: Monin
Orgeat: Monin
Passievruchtsiroop: Pueblo
Vanillesiroop: Monin, smaakt nergens naar dus ga ik het binnenkort maken
Falernum: Kaiser Penguins recept (is tenminste houdbaar).
Sinaasappelsap: meestal van Tropicana
Grapefruitsap: vers.
Soms ben ik te lui om te strainen (of zelfs te blenden) en shake ik met gecrusht ijs
Behalve als ik bezoek heb, dan gaat alles volgens het boekje.


 
J. de Strandkammer
May 26, 2009 at 14:42

Ik pers dan over het algemeen m’n sinaasappelsap weer niet, maar grapefruitsap weer wel.

Niet te hooggespannen verwachtingen hebben van m’n drankje hè? Het is maar een eerste poging tot eigen creativiteit…


 
Polynesian Pisco
May 26, 2009 at 20:55

Aloha!

In in onze Bamboe hut wordt simple, vanilla, cinnemon, ginger en rock candy, zelf gemaakt.
grenadine, macadamia, orgeat, coconut komt uit de fles.
falernum wordt ook gemaakt (ik verwacht ook niet dat die hier in nederland te koop is) net als de coconutcream
Lime, citroen, sinasappel, en grapefruit, wordt vers geperst, de ananas komt uit pak.

En indien lui is er nectar of the nitwit…


 
Sippin' Svalby
May 27, 2009 at 10:15

En als iemand het recept van de Trader Vic’s Mai Tai mix heeft, kunnen we die ook zelf maken 😛


 

Reply

 

Copyright © 2019 Tiki Time! All rights reserved. Theme by Laptop Geek.